Verel heeft voor de Horecava 2020 het Start-upLAB gerealiseerd en dat zo duurzaam mogelijk. Verel (Expo, Retail en Interiors) liet de duurzame aanpak terugkomen in het concept van het Start-upLAB . “In het gebruik van duurzame en herbruikbare materialen maar ook in de totale aanpak. Het ontwerp straalt kwaliteit uit, maar knipoogt ook naar een duurzame en circulaire toekomst. Als je als branche wilt werken aan een wat groenere wereld, dan moet je ergens beginnen. Waarom niet op de Horecava?” Aan het woord is directeur Christian Verel.

“Het is een kwestie van kiezen. En bij Verel hebben we heel bewust de keuze gemaakt om waar mogelijk onze bescheiden bijdrage te leveren aan een betere planeet. Het geeft bovendien een prikkel om juist aan inventieve, duurzame oplossingen te werken. We laten tijdens de Horecava zien dat het gewoon kan: je moet durven om eraan te beginnen en dat past bij ons. “

Het begint bij de keuze van de materialen. “We gebruiken modulaire systemen die herbruikbaar zijn op volgende gelegenheden. De ecoplaten zijn van gerecycled plastic en we gebruiken chipwood, geperst hout. De Plex Panelen bestaan uit zuiver polypropyleen; dat is in zijn geheel recyclebaar.

De opzet van het Start-upLAB past bij de manier van werken en denken van Verel. “We zitten in markten waar vaak traditioneel veel afval ontstaat. Dat moet anders kunnen, willen we het op onze planeet aangenaam houden. Als je dat vindt, dat moet je er ook wat aan doen. Dat begint bij de het verzinnen van een concept en de keuze van je materialen. Bij de ontwerpen die we maken voor beursstands, evenementen of interieurs kijken we waar we onze duurzame ideeën kwijt kunnen.”

De keuzes die we maken legt het bedrijf uit ’s-Hertogenbosch voor aan haar klanten die steeds vaker ontvankelijker zijn voor de ideeën en de aanpak van Verel. “Als je op een verantwoorde manier wilt ondernemen, dan moet je daarvoor kiezen. En dat hoeft helemaal geen extra investeringen te kosten. Vaak is het een kwestie van gezond verstand. Waarom zou je niet kiezen voor een duurzame oplossing met een aantoonbaar gezonde ROI?”

“En als er afval is dan beperken we dat. Maar liever nog: we hergebruiken het. Zo verwerken we afval tot functionele middelen. Denk aan het de krukken die we maken van restmateriaal of het rebranden van een meubel tot een mobiele merchandiseshop. Voor onze interieurs hergebruiken we materialen voor pop-up meubels. Voor een van onze klanten kozen we voor stoelen en meubels die zijn gemaakt van gereycelde petflessen. Van zeildoek dat we voor een beurs gebruikte zijn tassen en zitzakken gemaakt. Een kwestie van buiten de traditionele paden denken en aan de slag gaan.”

Verel standbouw start-upLAB

 

 

Menu
google-site-verification: google3b6043084c1ee19e.html