INRICHTING RABOBANK PALEISKWARTIER

Ook in een digitale wereld heeft een bankgebouw een zeer prominente functie. De moderne Rabobank staat dichtbij de mensen in de regio, moet servicegericht zijn maar ook uitstraling hebben. Rabobank ’s-Hertogenbosch koos voor een verhuizing naar het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch. Daar is een bestaand gebouwd omgetoverd tot een modern en servicegericht klantcentrum voor de regio. De kantoorinrichting is mede tot stand gekomen door Verel.

De ambitie van Rabobank is de meest klantgerichte bank van Nederland, de dichtbij-bank, maar ook een leidende food- en agribank in de wereld te zijn. Rabobank wil het verschil maken als vooraanstaande, coöperatieve, klantgerichte bank. De bank streeft ‘naar een ‘9+ klantbeleving’. Via de lokale banken zoals in ’s-Hertogenbosch beweegt Rabobank dichter naar de klant toe: fysiek (in klantgesprekken en netwerken), virtueel (met apps en websites) en mentaal (door betrokkenheid). Innovatie, snelle procedures en panklare kennis ervoor zorgen dat coöperatieve klantbediening weer volop de ruimte krijgt. Tot zover de theorie die in een vernieuwd gebouw in de praktijk wordt gebracht.

NIEUWE KLANTCENTRUM

In opdracht van de Rabobank is het nieuwe klantcentrum in samenwerking met bouwbedrijf Hoedemakers en het tijdloze interieurontwerp van Fons Kooymans uitgevoerd. Het nieuwe klantcentrum in het iconische RIVA gebouw te ‘s-Hertogenbosch, in het dynamische Paleiskwartier bij het station, lijkt verreweg niet meer op de grauwe voorganger.

De enorme glazen gevel en zodoende prettige lichtinval zorgen voor een toegankelijke entree waarbij er een perfecte kop koffie staat te wachten naast een vriendelijke ontvangst. De architectonische wanden zijn voorzien van verschillende panelen, bijvoorbeeld met vilt dat zorgt voor een optimalere akoestiek. De frisse kleuren in combinatie met natuurlijke materialen benadrukken dat de bank een transformatie heeft ondergaan. Stoelen zijn geleverd door onder andere de firma De Vorm uit Arnhem welke opgetrokken zijn uit gerycycelde PET-flessen. Verschillende delen van de gebogen wanden zijn voorzien van magneethoudende HPL.

Interieurdesign kantoor
interieurdesign kantine Rabobank
Horeca interieur Rabobank