DUURZAAM ONE INGRAM MICRO EVENT

Met het selecteren van de bijzondere locatie, het ontwerpen van de innovatieve stands en de deskundige opbouw van de volledige beurs verzorgde Verel voor het eerst en van A tot Z de realisatie van het jaarlijks terugkerende One Ingram Micro Event in Utrecht. Op de op maat ontworpen en zorgvuldig tot leven gewekte beursvloer konden 35 belangrijke leveranciers van IT oplossingen (waaronder Microsoft, Canon, Cisco en DJI) tegen een fraaie industriële achtergrond hun nieuwste technologieën en producten tentoonstellen aan ruim 200 resellers binnen deze innovatieve branche.

COMPLETE EVENEMENTVERZORGING

Verel gaat graag een stapje verder. Voor het One Ingram Micro Event in Utrecht hebben we de volledige evenementverzorging voor onze rekening genomen; van het vinden van de ultieme locatie en het ontwerpen van een overzichtelijke beursvloer met meer dan 35 expo’s, tot de projectbegeleiding, het opbouwen van de stands, het inhuren van de beveiliging en het regelen van de catering.

EEN OUDE SPOORWEGFABRIEK

Een belangrijke voorwaarde van de organisatie van het One Ingram Micro Event was dat Verel de locatieselectie zou verzorgen. Na een zoektocht waarbij we de meest verrassende plekken bekeken, kwamen we uit bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht, een spoorwegfabriek waar jarenlang staalconstructies werden vervaardigd. De fabriekshal is 30 meter hoog en heeft een prachtig industrieel karakter. Deze locatie was bovendien niet alleen esthetisch maar ook praktisch gezien erg geschikt. Zo bood de vloer van ruim 5000 vierkante meter genoeg plaats voor een ruimtelijke en overzichtelijke beurs met tientallen stands en was de locatie door haar gunstige ligging makkelijk bereikbaar.

INNOVATIEF, INDUSTRIEEL, INSPIREREND

Bij het standontwerp hebben de designers van Verel uitgebreid rekening gehouden met het industriële karakter van de locatie. Dit ziet u bijvoorbeeld terug in het gebruik van H-balken en een robuuste plaatafwerking. Hierdoor vormen de stands een fraai geheel met de locatie, terwijl iedere stand afzonderlijk perfect past bij het innovatieve karakter van de IT onderneming.

DUURZAME CONCEPTEN (MVO)

Bij Verel ontwerpen en bouwen we niet alleen de mooiste stands, dat doen we ook nog eens op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde manier. Voor het One Ingram Micro Event hebben we bijvoorbeeld gebruikgemaakt van peesdoeken die zijn vervaardigd uit gerecyclede petflessen. Deze peesdoeken zijn na gebruik gerecycled tot tassen en zitzakken.

Bovendien maakt Verel voor de standbouw gebruik van het ‘slimme’ beMatrix-systeem. De frames van dit modulaire systeem hebben een jarenlange levensduur en kunnen onbeperkt aangepast worden aan het formaat en ontwerp van een stand. Zodoende kunnen we de frames eindeloos hergebruiken voor nieuwe stands. Door het lichtgewicht aluminium is het systeem bovendien efficiënt te vervoeren.