Home –> Maatschappelijk verantwoord

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD

Verel staat voor stand- en interieurbouw op een maatschappelijk verantwoorde manier (MVO). Door gebruik te maken van gerecyclede materialen en refurbished meubilair realiseren wij de fraaiste en meest verrassende interieurs met een minimale ecologische voetafdruk. Uiteraard worden alle materialen op een zo efficiënt mogelijke wijze benut. Daarnaast dragen we als erkend leerbedrijf op gepassioneerde wijze bij aan het opleiden van een nieuwe generatie vakmensen. Tevens ondersteunen we diverse goede doelen.

Recycling meubels
HERGEBRUIK MEUBILAIR

De mooiste interieurs kunnen worden gebouwd zonder een negatieve impact te hebben op het milieu. We streven altijd cradle-to-cradle gebruik van materiaal na. Oude meubelstukken worden op stijlvolle wijze hergebruikt (refurbished) en door middel van plaatoptimalisatie gebruiken we alle materialen zo economisch mogelijk en zorgen we voor minimaal snij- en zaagafval.

Erkend-leerbedrijf
ERKEND LEERBEDRIJF

Verel gelooft in ambachtelijk vakwerk. Daarom dragen wij graag bij aan de opleiding van een nieuwe generatie interieurbouwers. Mbo-leerlingen kunnen bijvoorbeeld bij ons terecht voor een stage. Zorgvuldig begeleiden we de scholieren. We brengen hen de fijne kneepjes van het vak bij en op die manier zorgen we voor een praktijkgerichte opleiding van een nieuwe generatie vakmensen.

Stichting belevingstuinen
STICHTING BELEVINGSTUINEN

Om dementerende mensen te helpen hebben heeft Verel de Stichting Belevingstuinen opgericht. De stichting werft fondsen en stelt deze beschikbaar voor de aanleg van belevingstuinen zoals bij Woonzorgcentrum de Litsenborg in Den Dungen en Zorgcentrum Park Eemwijk in ’s-Hertogenbosch.

Oeteldonk
GOEDE DOELEN

We dragen thuishaven ’s-Hertogenbosch een warm hart toe en zetten ons graag in voor projecten in de stad. Zo zijn we onder andere lid van het Genootschap van het Oeteldonks Vaandel. Deze stichting richt zich op het ondersteunen en beschermen van Oeteldonks cultuurgoed en Oeteldonkse tradities. Het genootschap heeft in het verleden onder andere bijgedragen aan Het Oeteldonks Gemintemuzejum, de jeugdprinsenwagen en kunstexposities.