Wat is een Experience Center?

Een Experience Center komt voor in alle soorten en maten. Steeds meer bedrijven vragen erom of hebben er bewust of onbewust behoefte aan. Wij zien het als instrument om een doel te bereiken.

Het is een ontmoetingsplek om te leren, te innoveren, en te verbinden. Een plek voor inspiratie, voor samenkomen, het is een contactcentrum met een doel. Het hoeft niet alleen te gaan om de verkoop van een product of dienst, ook niet alleen dienen ter inspiratie.

Het mag meerdere doelgroepen tegelijk bedienen en toegankelijk zijn. Niet alleen bestemd voor klanten maar ook voor (toekomstige) collega’s; iedere doelgroep heeft zijn aandeel in het geheel. Het moet passen bij de strategie, toegankelijk zijn en helder. 

Het kan ook tijdelijk oplossing zijn. Het is sowieso aan verandering onderhevig. Het zal (potentiële) klanten of partners onder te dompelen in het merk, relevant zijn en een meerwaarde creëren. Alles draait om timing, op het juiste moment zintuigen beïnvloeden op basis van een voorbedacht plan. 

Verel verzorgt het hele proces. Van idee tot uitvoering. Als we het kunnen bedenken, kunnen we het ook maken. Samen bouwen we de optimale merkbeleving. Dit doen we door alle zintuigen te prikkelen binnen zo’n Experience Center. We maken gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van licht en geluid. Maar indien nodig zetten we geur ook psychologie in, of denken we na over de tastbaarheid.

De klantreis binnen onze Experience centers is een ervaring die indruk achterlaat. Zo weten we mensen te verbinden met merken. Maar het moeten ook toegankelijk zijn en betaalbaar blijven. Samen bewaken we het doel en het budget.

Hoe bouw je een Experience Center?

Naast dat een Experience Center natuurlijk een heel gaaf project moet zijn, zit er ook een gedachte achter. Het moet iets opleveren. We hebben in de loop van jaren een gedegen stappenplan ontwikkeld waarmee we in de eerste instantie heel helder krijgen waarom het gebouwd moet worden en voor wie. Zie het maar als instrument om een doelstelling te behalen. We bekritiseren de customer journey en bekijken het proces vanuit ontmoeten, ontdekken en creëren/resulteren.

In praktijk slaan bedrijven vaak de eerste stappen over en gaan direct aan de slag met een ontwerp. Vervolgens schuiven al snel teveel of de verkeerde belanghebbende aan tafel. Dat zorgt vaak voor een stroperig, lastig en duur proces.

Door ervaring kennen we de valkuilen en mogen we ons specialist noemen ten aanzien van het bedenken en bouwen van een Experience Center. Het moet toegankelijk zijn, ook de techniek erachter moet eenvoudig werken zoals een smartphone, geen ingewikkelde zware protocollen en te complexe installaties. Zonder stress op het moment dat het moet werken, alles draait om timing. Je bent zelf de regisseur. We begrijpen ook dat budgetten niet oneindig zijn, komen we samen tot een taakstellend budget en dat beschermen we. We sturen op geld, tijd en kwaliteit.