INTERIEUR DE HAAS OPTIEK

Door het in het oog springende interieur van De Haas Optiek in ’s-Hertogenbosch blijven voorbijgangers regelmatig staan om naar binnen te kijken en de winkel te betreden. De zaak heeft een ruime open werkplaats waar je kunt aanschouwen hoe de opticien de glazen slijpt. De prachtige winkel laat goed zien hoe een familiebedrijf als De Haas Optiek zich door middel van een slim interieurontwerp kan onderscheiden van grote ketenbedrijven.

Door de open werkplaats en de sfeervolle verlichting ademt de zaak puur vakmanschap. Een combinatie van zwart staal met eikenfineer en robuust beton geeft het winkelinterieur een eigentijds industriële, maar warme uitstraling. Voorbijgangers zien direct: dit is niet zomaar een ‘brillenwinkel’, dit is een atelier waar men een ambacht bedrijft. Het volledige interieur straalt uit dat de perfecte bril hier met deskundigheid en passie voor het vak wordt gemaakt.

INSPIRATIE

Hoe kan het dat deze winkel zich zo onderscheidt van andere opticiens? Een belangrijke reden daarvoor is dat Verel Interiors voor dit ontwerp verder heeft gekeken dan uitsluitend de retail- en opticien-branche. Een uitgebreide inspiratietour langs bedrijven in uiteenlopende bedrijfstakken, zoals horecaondernemingen, leverde diverse nieuwe inzichten en ideeën op het gebied van routing, sfeer en inrichting op.

Bij het interieur design is goed nagedacht over de perfecte indeling en een optimale benutting van de ruimte. Verel Interiors verzorgt namelijk niet alleen het mooiste en meest opvallende, maar ook het meest functionele interieur. Door een slimme indeling en het gebruik van een open werkplaats is de beschikbare winkelruimte verdubbeld. Dit vergroot de mogelijkheden om brilmonturen tentoon te stellen.

OVERZICHTELIJKE WINKELINRICHTING

De immense achterwand van dertien meter, waar de monturen heel overzichtelijk horizontaal worden tentoongesteld in verschillende lagen, zorgt er bijvoorbeeld voor dat het overweldigende assortiment toch overzichtelijk aan de klant wordt gepresenteerd. De centrale balie lijkt zo uit een trendy horecagelegenheid te komen en de verschillende beelddragers geven de mogelijkheid ook thematisch tentoon te stellen.

De pui kan tijdens openingstijden voor een groot deel worden geopend. Deze brede entree zorgt ervoor dat de winkel als het ware ongemerkt overgaat in de rest van het winkelcentrum. Dit vergroot het ruimtelijke effect en maakt de drempel om binnen te lopen erg laag.

INNOVATIEF LICHTPLAN

Het innovatieve lichtplan draagt bij aan de moderne, warme uitstraling van de winkelinrichting. De led-verlichting tussen de enorme horizontale brilpresentatie heeft verschillende warme tinten en verandert langzaam van kleur. Ook voor buiten de openingsuren is er een speciaal lichtplan gemaakt. Hierdoor is de winkel ook na sluitingstijd een ware eyecatcher.

Inmiddels is De Haas Optiek toonaangevend in de branche en fungeert de winkel als een prachtige showroom voor gerenommeerde merken als Ray-Ban, Rodenstock en Porsche Design.

FINANCIEEL VERANTWOORDE INTERIEURBOUW

Een nieuw interieur moet een rendabele investering zijn en Verel Interiors zoekt altijd naar innovatieve, financieel verantwoorde oplossingen. Om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering tijdens de verbouwing van De Haas Optiek zo ongestoord mogelijk door kon gaan, werd er aan de achterzijde van de winkel, in een leegstaand pand, een pop-up winkel gebouwd. Door jarenlange ervaring in de standbouw was Verel Interiors in staat om de kale ruimte binnen twee dagen om te toveren in een functionele winkel, compleet met meetruimtes en uitingen op de gevel. Hierdoor kon de opticien de oude collectie uitverkopen in aanloop naar de succesvolle opening van de nieuwe winkel.

Interieurontwerp winkel
Interieur opticien
Winkelinterieur